Homoktövis terméshús por, 60 db kapszula/doboz, bliszteres kiszerelésben.
Összetevők: homoktövis terméshús por, zselatin kapszulaKiszerelés: 60 db kapszula/doboz, bliszteres kiszerelésbenTömeg: nettó 36 gAdagolás: 3x2 db kapszula naponta (ne lépje túl)Hatóanyag/napi adag:
Vitaminokban gazdag. Klinikai humán kísérletek megerősítik gyulladásgátló, immunerősítő, antioxidáns, baktérium- és gombaölő, vírusellenes hatását. Stresszoldó és adaptogén növény, fogyasztása a szervezet működését előnyösen szabályozza.
MIT TUDHATUNK A NÖVÉNYRŐL?
Elterjedése széles körű. A Föld északi féltekéjén a mérsékelt és a szubtropikus övben élő cserje vagy kis termetű fa. A téli hideget jól bírja, kiválóan alkalmazkodik, ezért elsősorban a hűvösebb éghajlatú, kedvezőtlenebb adottságú területeken, illetve országokban terjedt el gyümölcstermő növényként. Nagy mennyiségben termesztik Kína és India hegyvidékein. Ezen kívül jelentős termőterülete van Oroszországban, Németországban, Finnországban, Romániában és Franciaországban. Régebben elsősorban élelmiszernövénynek tekintették, a konzervipar ma is nagy mennyiséget használ fel gyümölcsíz, szörp, üdítőital előállításához. Az utóbbi években tárták fel az emberi szervezetre előnyös élettani-és gyógyhatásait. A modern reformélelmiszerek, -készítmények egyik keresett alapanyaga.
MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?A terméshús különösen gazdag C-vitaminban. Ezen felül jelentős mennyiségű K- és B-vitamin található meg benne. A színes termés flavonoidokat, polifenolokat, zsíros olajat tartalmaz. Ezek az anyagok sokrétű terápiás hatást támogatnak. Állatkísérletek és klinikai humán kísérletek egyaránt megerősítik gyulladásgátló, immunerősítő, szabadgyök-fogó, antioxidáns, baktérium- és gombaölő, vírus ellenes hatását. Érdemes megemlíteni, hogy a gyümölcs kivonatát a konzerviparban eredményesen használják természetes tartósítószerként. Nagyszámú beteget kezeltek a homoktövis kivonatával, pozitív eredménnyel gyomorfekély, májproblémák, érelmeszesedés, szív- és érrendszeri betegségek esetében. Úgynevezett stresszoldó és adaptogén növény, ami annyit jelent, hogy fogyasztása a szervezet működését előnyösen szabályozza.
A homoktövis, mint természetes immunerősítő szupertáplálék értékes fitotápanyagokat, erős antioxidánsokat tartalmaz, így a benne lévő rendkívül magas vitamin és hatóanyag tartalom miatt számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre, azonban legfontosabb szerepe a megelőzésben kell, hogy érvényesüljön az egészség, vitalitás, immunitás megőrzése érdekében!A homoktövis összes hatóanyaga, értékeA homoktövis (Hippophae rhamnoides) támogató hatásterületei: emésztőszervrendszer- anyagcsere folyamatok, légzőszervrendszer, mozgásszervrendszer- ízületek, immunrendszer- fertőzés, gyulladás, szív és érrendszer, bőr, szem, nőgyógyászat, urológia, onkológia.
A Nemzetközi Homoktövis Egyesület ezekre a hatásterületekre ajánlja (ISA).
A homoktövis termékek fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. A leírások nem egészségügyi állítások, hanem kutatáson, szakértői ajánláson és fogyasztói visszajelzésen alapuló tapasztalatok.
EllenjavaslatokÉrdemes kis adagokban fogyasztani, hiszen nagy mennyiségben fogyasztva egyes esetekben hasmenést, gyomorégést okozhat.Túlérzékenység, akut bél- és epehólyaggyulladás, illetve hasnyálmirigy megbetegedések esetén használata nem ajánlatos.Vérhígító tulajdonsága miatt véralvadásgátló gyógyszerek szedése mellett csak orvosi javaslatra ajánlott a homoktövis fogyasztása.
FELHASZNÁLT IRODALOMBernáth, J. szerk. (2000): Gyógy-és aromanövények, Mezőgazda kiadó, Budapest 2000Suryakumar, G.-Gupta, A. (2011): Medicinal and therapeutic potential of Sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) Journal of Ethnopharmacology, 138 (2011) 268-278p.Negi, P. S. (2012): Plant extracts for the control of bacterial growth: Efficacy, stability and ... International Journal of Food Microbiology, 156 (2012) 7-17p.Mishra, K. P. et al (2008): Effect of Sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) flavone on immune system: an in-vitro approach Phytotherapy Research, 2008 nov; 22(11): 1490-1495p.