A BABON TÚL
Összetevők: himalája só, fűszerpaprika, koriandermag, fokhagyma granulátum, oregánó, kakukkfű, mustármag, római kömény, fekete bors, chili.
Ezzel a fűszersóval a méltán híres mexikói konyha mesterévé válhatsz! Taco, quesadilla, fajitas, vagy az igazi chili con carne nem kihívás többé.
Nyugodtan és bátran szabadjára engedheted a fantáziádat és - a klasszikus mexikói fogások mellett - bátran használhatod húsok, grill ételek ízesítésére és pácolására is. Ha pedig valami üdítő mártogatóst szeretnél a tortilla chips mellé, csak keverd bele tejfölbe vagy joghurtba! A salátáidnak is izgalmas, aromás és pikáns ízt fog adni, kísérletezz vele bátran!
Tudtad, hogy a mexikói konyhát 2010-ben bejegyezték az UNESCO szellemi kulturális örökségei közé? Az egykori azték, maja és spanyol kulináris hagyományok keveredéséből jött létre, amit később még európai behatások is érték, innen ez a roppant gazdag és egyedi ízvilág.
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
„Számomra az, hogy én termelem meg a fűszert a kertemben, magról nevelem, megnő, begyűjtöm, elkészítem és mások az én fűszereimből készítenek valami finomat. Ez az egész annyira varázslatos! Kreálok valamit, amibe mindenemet beleteszem, közben gondozom és gondolkodom, hogy milyen újat lehetne még kitalálni.” – Zsófi, a Fűszeres Lány