ÍGY KÉSZÍTSEN TEÁT A JAVALLAT GYÓGYNÖVÉNYKAPSZULÁKBÓL!
60 db instant gyógynövényport tartalmazó étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.
EZÉRT AJÁNLJUK:
Egy kapszula tartalma ~2 g útifűből készült teának felel meg.
A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.
FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK
A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék.
TERMÉKÜNK BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL KÉSZÜLT.
Minőségi tanúsítvány letöltése gyártási tételszám szerint: 13301
ADAGOLÁS
Naponta 2-3x2 kapszula étkezés előtt.
FOGYASZTÁS
ÖSSZETEVŐK
Kapszulánként 750 mg egyiptomi útifű maghéj SonicFine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj: zselatin.
AZ ÚTIFŰ MAGHÉJ EGÉSZSÉGTÁMOGATÓ HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK
A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei az útifű maghéjra általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását.
A NORMÁL KOLESZTERIN- ÉS VÉRZSÍRSZINT FENNTARTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA
Az útifű maghéj koleszterin- és vérzsírszintre gyakorolt hatását számos kutatásban vizsgálták. Ezek alapján az útifű maghéj napi min. 3 g-os adagolás mellett, legalább 7 héten keresztül történő fogyasztása során az összkoleszterintszint 3-14%-kal, az LDL (alacsony sűrűségű lipoprotein) szint 5-11%-kal, az apolipoprotein B szint pedig 8-9%-kal csökkent (Anderson, Bell, Anderson, Davidson).
Emellett jelentősen javult az "rossz" (LDL) és a "jó" (HDL) koleszterin aránya 6 hónapig tartó fogyasztás után. Az arány még tovább javult, amennyiben az útifű maghéjat olyan speciális étrendben fogyasztották, amelyben az energiabevitel 12%-át egyszeresen telítetlen zsírsavak jelentették (Jenkinks).
Az útifű maghéj koleszterin- és vérzsírszint-csökkentő hatását úgy fejti ki, hogy az epefolyadékkal távozó koleszterin beágyazódik az útifűben nagy mennyiségben lévő poliszacharidokból képződő mátrixba, így a vékonybélen keresztül nem tud visszaszívódni a véráramba. (Turley, Everson).
AZ EGÉSZSÉGES BÉLMOZGÁST ÉS A KÖNNYŰ SZÉKLETÜRÍTÉST TÁMOGATÓ HATÁSA
Az útifű maghéj egyes kutatásokban hatásosnak bizonyult mind a székrekedés, mind a hasmenés kezelésében is. A hatás annak köszönthető, hogy az útifű maghéj lassítja a gyomorürülést és a bélmozgást (hasfogó hatás) és javítja a széklet állagát úgy, hogy vízoldható rostjai és nyálkaanyagai géles állagot képeznek (Washington, Eherer).
IBS-ben szenvedő betegekkel végzett kutatásokban az útifű maghéj enyhítette a székrekedést, csökkentette a hasi fájdalmat és a hasmenést, és javította a betegek közérzetét étkezés után (Hotz, Bijkerk).
Egy összegző tanulmány alapján az útifű maghéj 22%-kal csökkentette az IBS tüneteit a placebóval összehasonlítva. Ezekben a vizsgálatokban a gyógynövényt minimum napi 6 g-os adagolás mellett alkalmazták, amelyet elosztva fogyasztottak a résztvevők, legfeljebb 4 hónapon keresztül. A betegek átlagosan 4 hét után tapasztaltak pozitív hatásokat (Ford).
NORMÁL VÉRCUKORSZINTET TÁMOGATÓ HATÁSA
Az útifű maghéj eredményesnek bizonyult a vércukorszint-csökkentésében is cukorbetegek esetén. 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegekkel végzett klinikai vizsgálatok összegző tanulmánya alapján napi 3-15 g útifű maghéj több részletben fogyasztva a nap folyamán csökkentette az éhgyomri vércukorszintet, a glikált hemoglobin szintet (HbA1c: a hemoglobin egy formája, amelyhez glükóz kötődik), valamint az LDL-koleszterin és a vérzsírok szintjét is (Xiao).
A vizsgálatokban a gyógynövényt 8-20 héten keresztül fogyasztották. Egyes vizsgálatokban a posztprandiális glükózszint (vércukorérték étkezés után 1-2 órával) 14-20%-kal, a totál koleszterin 9%-kal, az LDL koleszterin 13%-kal csökkent útifű maghéj fogyasztása mellett (Anderson, Pastors).
A posztprandiális glükózszintet az útifű maghéj 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegek esetén is csökkentette (Uribe).
Az útifű maghéj maximális hatása akkor jelentkezett, amikor azt ételekhez (gabonapehely, kenyér) adták (Wolever, Munari).
TERMÉKEINK MINŐSÉGELLENŐRZÉSE
SZUPERFINOM INSTANT GYÓGYNÖVÉNYPOROK
ÍGY KÉSZÜLNEK A SZUPERFINOM INSTANT GYÓGYNÖVÉNYPOROK
GYÓGYNÖVÉNY ADAGOLÁS - HITELESEN
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
ELLENJAVALLATOK
MELLÉKHATÁS-BEJELENTÉS