ÍGY KÉSZÍTSEN TEÁT A JAVALLAT GYÓGYNÖVÉNYKAPSZULÁKBÓL!
A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék. 33990/2024
60 db instant gyógynövényport tartalmazó étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.
ÖSSZETEVŐK: Kapszulánként 600 mg fokhagyma SonicFine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj: zselatin.A fokhagyma hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:Hozzájárul a szív és az érrendszer egészségének megőrzéséhez.Elősegíti a normál koleszterin és vérzsírszint fenntartását.Támogatja a szervezet védekezőképességét.Hozzájárul a torok és a tüdő egészségének megőrzéséhez.Fogyasztása kedvező hatású a cukoranyagcserére.Segít fenntartani a máj egészséges működését.
EZÉRT AJÁNLJUK:A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:- akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,- 8x nagyobb biológiai aktivitás,- 2x jobb oldhatóság,- 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,- 3x erősebb antioxidáns hatás,- 2x több vízoldható rost,- 100% hatóanyagtartalom.
FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOKFogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet!Fokozhatja a vércukorszint- és vérnyomáscsökkentő, valamint a véralvadásgátló gyógyszerek hatását!6 és 12 éves kor között fél adag fogyasztása javasolt, a kapszulák nagy mérete miatt a kapszulák tartalmát teaként fogyasztva vagy a kapszulák tartalmát pl. mézben elkeverve.Terhesség és szoptatás alatt is fogyasztható.A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
TERMÉKÜNK BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL KÉSZÜLT.
ADAGOLÁSNaponta 2-3x1 kapszula.FOGYASZTÁSKapszulaként fogyasztva: Bő folyadékkal lenyelve.Teaként fogyasztva: A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható.Folyadékban elkeverve: A kapszulák tartalma bármilyen folyadékban elkeverhető (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
A FOKHAGYMA EGÉSZSÉGTÁMOGATÓ HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOKA bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a fokhagymára általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását.
A SZÍV ÉS AZ ÉRRENDSZER EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSASzámos kutatásban igazolódott már, hogy a fokhagyma lassítja az érelmeszesedés előrehaladását (Koscielny, Gadidala, Orekhov).Egy standardizált fokhagymaport tartalmazó készítmény napi 300 mg adagolás mellett, 4 éven keresztül történő fogyasztása csökkentette az aorta rugalmasságának romlásást a kor előrehaladtával (Breithaupt-Grögler).A berlini Humboldt Egyetemen végzett randomizált, placebo-kontrollos klinikai vizsgálat eredményei alapján egy fokhagymaporból készült drazsé 4 éven keresztül történő fogyasztása 5-18%-kal csökkentette az aortákban a zsíros lerakódások (plakkokat) növekedését, sőt egyes esetekben enyhe csökkenés is megfigyelhető volt (Koscielny).A fokhagymapor alkalmazása a vérnyomáscsökkentésben is eredményesnek bizonyult. Egy ausztráliai klinikai vizsgálatban résztvevők magas vérnyomásban szenvedtek. A betegek 12 héten keresztül naponta 4 kapszula (960 mg melynek allicisztein tartalma 2,4 mg) fekete fokhagyma kivonatot tartalmazó készítményt fogyasztottak, és szisztolés vérnyomásuk átlagosan 10 Hgmm-rel csökkent a placebo készítményt fogyasztókkal szemben (Ried).Összegző tanulmányok szerint, amelyben mind egészséges, mind magas vérnyomásban szenvedő betegek is részt vettek az egyes kutatásokban, a fokhagyma rendszeres fogyasztása átlagosan 5 Hgmm-rel csökkentette a szisztolés, és 3 Hgmm-rel a diaszisztolés vérnyomást (Ried2, Ried3). Magas vérnyomásban szenvedő betegeknél a csökkenés még eredményesebb volt (Reinhart, Ried2).
A NORMÁL KOLESZTERIN ÉS VÉRZSÍRSZINT FENNTARTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSAA fokhagyma további előnyös élettani hatása, hogy kutatások alapján csökkenti az összkoleszterin és az LDL-koleszterin szintjét, amely szintén összefüggésbe hozható a szív és érrendszerre gyakorolt pozitív hatásával. Összefoglaló tanulmány alapján a különböző fokhagymakészítmények átlagosan 15 mg/dl-rel csökkentették az összkoleszterin és 6 mg/dl-rel a LDL- koleszterinszintet, magas koleszterinszinttel rendelkező betegek esetén, a placebóval összehasonlítva. A javulás ennél is erőteljesebb volt azoknál, akik a fokhagymát több mint 8 héten keresztül fogyasztották és akiknek a koleszterinszintjük a hatértérékhez közeli volt (Ried4).Egy újabb összefoglaló tanulmányban is hasonló következtetéseket vontak le, a fokhagyma ez alapján is javította az LDL-, a HDL- és az apolipoprotein-A szintet azok esetében, akiknél szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata nagyobb (Gadidala).A fokhagymát napi 1200mg-os adagolás mellett napi 3 g halolajjal kiegészítve szintén pozitív eredmények születtek a koleszterinszint javítását illetően. A fokhagyma önmagában 11,5%-kal csökkentette az összkoleszterinszintet, halolajjal kiegészítve 12,2%-kal. Az LDL-C koleszterinszint a fokhagyma fogyasztása esetén 14,2%-kal, halolajjal kiegészítve 9,5%-kal csökkent (Adler).
A SZERVEZET TERMÉSZETES VÉDEKEZŐKÉPESSÉGÉT, VALAMINT A TOROK ÉS A TÜDŐ EGÉSZSÉGÉNEK MEGŐRZÉSÉT TÁMOGATÓ HATÁSAEgy Egyesült Királyságban végzett előzetes klinikai kutatás azt mutatta, hogy a téli hónapokban 12 héten keresztül napi egy fokhagymakapszula szedése kb. 63%-kal csökkentette a megfázások számát a placebóhoz képest, továbbá a tünetek mutató napok száma is kb. egy nappal csökkent (Josling).Egy spanyolországi idősek otthonában élő betegek körében végzett kisebb klinikai vizsgálat azt is kimutatta, hogy 36 héten keresztül napi egy kapszula fokhagyma és hagymapor kombinációját szedők körében a résztvevők csupán 12%-ánál jelentkeztek megfázásos tünetek, míg a placebót szedők 45%-ánál mutatkozott valamilyen tünet (García).A fokhagyma antibakteriális hatásáért feltehetően a benne található kénvegyületek a felelősek (Ayala-Zavala).A hatás úgy alakul ki, hogy a ezek a kénvegyületek inaktiválják azokat az enzimeket, amelyek a baktériumok növekedéséhez szükségesek (Ghannoum).Egyes in vitro kutatásokban a különböző fokhagymakivonatok antibakteriális hatását bizonyították több mikobaktériumtörzzsel szemben, (pl: Mycobacterium tuberculosis). Ezek a baktériumok különböző légzőrendszeri megbetegedéseket okoznak (Abbruzzese).
A CUKORANYAGCSERÉT KEDVEZŐEN BEFOLYÁSOLÓ HATÁSA2-es típusú cukorbetegségben szenvedő felnőttekkel végzett klinikai kutatások összefoglaló tanulmánya alapján napi 600-1500 mg fokhagymapor 2 mg/dl-rel csökkentette az éhgyomri vércukorszintet a kontrollcsoporthoz képest (Hou).Egy másik vizsgálatban a fokhagyma metforminnal (2-es típusú cukorbetegség kezelésére alkalmazott gyógyszerrel) kombinálva 70%-kal jobban csökkentette az éhgyomri vércukorszintet, ahhoz képest, mint amikor a metformint önmagában alkalmazták (Ashraf).
A MÁJ EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉT TÁMOGATÓ HATÁSAEgy indiai összefoglaló tanulmány szerint a napi 800-1600 mg fokhagymapor csökkentheti egyes májenzimek megemelkedett értékét, úgy, mint az aszpartát-aminotranszferáz (AST) és alanin-transzamináz értékét (ALT). Ezen enzimek értéke akkor lehet emelkedett értékű, hogyha a májban vagy egyéb szervekben valamilyen károsodás következik be (Rastkar).Nem alkoholos zsírmáj betegségben szenvedőknél végzett klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy egy fokhagymapor készítmény napi 4x400 mg-os adagolás mellett, 12 héten keresztül fogyasztva a betegek 51-62%-ánál csökkentette a betegség súlyosságát a placebóval szemben. Ezen felül javult a legtöbb májenzim és az LDL-koleszterin szintje is. (Sangouni).
TERMÉKEINK MINŐSÉGELLENŐRZÉSE
SZUPERFINOM INSTANT GYÓGYNÖVÉNYPOROK
ÍGY KÉSZÜLNEK A SZUPERFINOM INSTANT GYÓGYNÖVÉNYPOROK
GYÓGYNÖVÉNY ADAGOLÁS - HITELESEN
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
ELLENJAVALLATOK
MELLÉKHATÁS-BEJELENTÉS