MIT TUDHATUNK A NÖVÉNYEKRŐL?A teakeverék egyedi összeállítású. A legújabb tudományos eredmények felhasználásával készült, az alábbiak szerint. A vörös bor előnyös hatását a keringési rendellenességek -köztük a magas vérnyomás- kapcsán az elmúlt évtizedekben kisérletekkel igazolták. Bizonyos festőlevű szőlőfajták sötétvörösre színeződő levele szintén tartalmazza a vörös szőlőbogyó aktív hatóanyagait. A teában fő komponensként használt vörös szőlő levél szerepel a Francia Gyógyszerkönyvben hivatalos gyógynövényként. A szurokfű és a rózsagyökér (Rhodiola rosea) a vörös színanyagok pozitív hatását felerősíti a keverékben. Utóbbi napjaink egyik legígéretesebb, a modern orvostudomány által újra felfedezett gyógynövénye, mely a szervezet egész működésére pozitív hatást gyakorol (adaptogén).
MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?A gyógytea elsősorban a magas vérnyomás csökkentésére, normális szinten tartására szolgál. A kutatási eredmények- köztük humán kísérletek alapján- a tea összetételét alkotó gyógynövények gátolják a magas vérnyomásért felelős enzim működését, regenerálják az ereket és támogatják a keringési rendszert. A hatóanyagok ezen felül gyulladásgátló, mikróba ellenes hatással is rendelkeznek.
HOGYAN ALKALMAZZUK?Hagyományos gyógyteaként készítjük el. 5-10 g /250 ml forró vízhez adva, napi két alkalommal fogyasztandó. A tea elsősorban a szervezet szinten tartására, megelőzésre szolgál. A kezelőorvos véleménye alapján alkalmas a gyógyszeres kezelés vagy a diéta kiegészítésére. Kialakult betegségnél mindig ki kell kérni az orvos véleményét!
FELHASZNÁLT IRODALOM
Szendrei, K.-Csupor, D. (2008): Növényi szerek a keringési betegségek prevenciójában és kezelésében II. részKomplementer Medicina, 2008/3 6-14 p.
Vaisman, N.-Niv, E. (2015). Daily consumption of red grape cell powder in dietary dose improves cardiovascular parameters: a double blind placebo controlled, randomized study.Int. J. Food. Sci. Nutr., 2015 may;66(3):342-9
Apostolidis, E. et al (2006): Potential of cranberry based herbal synergies for diabetes and hypertension management.Asia Pac. J. Clin. Nutr., 2006;15(3):433-441
Az összetevők hatásai