A gyógyító konyha (1995) - Temesvári Gabriella
"Nos, ez a könyv a híd szerepét hivatott betölteni."
"Szeretettel üdvözlöm Temesvári Gabriella könyvét!
"Ha belelapoz a könyvbe, és elolvassa az "Egészségromboló étkek és amit helyette ajánlunk" c. fejezetet, akkor majd meglátja és belátja, hogy helytelenül táplálkozik, de azt is megláthatja, hogy mit tehet. Ezáltal sokkal könnyebb lesz a megvalósítás!
A szerző nemcsak ismerteti a felhasználandó alapanyagokat, de arra is kitér, hogy milyen hatással vannak a szervezetre, mely betegségeknél javasolt, illetve előnyös az adott alapanyagok fogyasztása. Minden betegség azonos oka az önmérgezés, az egészséges szervezet alapja a helyes táplálkozás. A helyes táplálkozással a méregforrások zömét csökkenteni tudjuk, illetve ki tudjuk zárni: hús, zsír, cukor, só, finomított élelmiszerek, színező-, ízesítő-, tartósítószerekkel "dúsított" élelmiszerek, stb. A helyes táplálkozás, a helyesen összeállított étrend: rostdús, magas vitamin- és ásványisó tartalmú, növényi étrend.
Kedves "Úton Járó"!
Ha meggondolja, hogy a betegségek nagy része a helytelen táplálkozásból ered: érelmeszesedés, epe- és vesekő, cukorbaj, vérkeringési zavarok, gutaütés, máj- és hasnyálmirigy bajok, reuma, stb. - és azt is, hogy a változtatás Önön múlik, - tehát egészségének kulcsa az Ön kezében van! - örömmel fogja forgatni ezt a könyvet, mely a helyes úton járáshoz ad majd segítséget."
Kelt Szentendrén, 1995. nyarán
Bánszky Judit
Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesülete
Ez a dokumentum a Magyar Elektronikus Könyvtárból (MEK) származik. Digitális formában szabadon másolható, de csak saját célokra, nem-kereskedelmi jellegű felhasználásra!
Országos Széchényi Könyvtár, Magyar Elektronikus Könyvtár
Letöltés az alábbi hivatkozáson (pdf formátum, 717 kbyte):