PuddinGo!
Mag- és gyógynövényalapú, élelmi rostban és fehérjében gazdag, vegán, glutén-, laktóz-, tejfehérje- és adalékmentes instant pudingporok 6-féle ízben!
Miért fontos a rostbevitel a táplálkozásban, az egészséges emésztésben és a testsúly fenntartásában?
- A rostok segítik a bélrendszer optimális működését.
- Támogatják a természetes anyagcserét.
- Szerepet játszanak a bélflóra egészséges összetételének fenntartásában.
- Elősegítik a jóllakottság érzését, ezáltal hozzájárulva a testsúly kontrolljához is.
- Az élelmi rostok mérsékelik a hirtelen vércukorszint ingadozást, ezzel hozzájárulnak a vércukorszint normál szinten tartásához is. A stabil vércukorszint csökkenti az édesség utáni vágyat és megakadályozza a hirtelen energiazuhanást, így segít a nassolás utáni vágy leküzdésében.
- Az útifű maghéj (5 g/adag) magas rosttartalma hozzájárul a normál koleszterin- és vérzsírszint fenntartásához, ezzel támogatja a szív és az érrendszer egészségének megőrzését is. Részletes tájékoztató az terméken megjelenő egészséggel kapcsolatos állításokról.
Gyakran ismételt kérdések
Miben más a PuddinGo!, mint más instant pudingok?
Könnyen és gyorsan elkészíthető: nem kell főzni, robotgéppel keverni. Bögrében kanállal elkeverve, vagy shakerben összerázva is elkészíthető, majd néhány percen belül fogyasztható!
Vegán: Nem tartalmaz semmiféle tejből származó vagy más állati eredetű anyagot, továbbá gluténmentes is!
Adalékoktól mentes: Nem tartalmaz adalékanyagot, a szervezet számára idegen szintetikus édesítőszereket, nincsen agyoncukrozva!
Természetes összetevők és finom íz: Nincs hosszas összetevő lista, kizárólag mindenki számára jól ismert egészséges összetevők. Ízvilága ezért is lehet kiegyensúlyozott, utóízmentes.
Magas útifűmaghéj-tartalom: Rosttartalmának túlnyomó része az útifű maghéjból származik, amelynek emésztésre gyakorolt jótékony hatását már egy adag fogyasztása után érezheti!
Hogyan készül a PuddinGo!?
Kiváló minőségű gyógynövények: a PuddinGo!-t mindig az elérhető legjobb minőségű gyógynövényekből gyártjuk. Az alapanyagok minőségét rendszeresen vizsgáltatjuk laboratóriumban, mind a hatóanyagok mennyiségére, mind a nemkívánatos anyagok jelenlétére vonatkozóan.
A PuddinGo! egyik fő összetevőjeként például kizárólag olyan útifű maghéjat használunk, amelynek hatóanyagtartalma kétszerese a hatályos Magyar Gyógyszerkönyv előírásainak. A gyógynövények mikrobiológiai tisztaságát gőzsterilizálással, illetve laboratóriumi vizsgálatokkal biztosítjuk.
100% hatóanyagspektrum: a gyógynövény összetevőket kizárólag mechanikai úton dolgozzuk fel, ezzel biztosítva, hogy a bennük lévő összes hatóanyag változatlan formában maradjon meg a kész termékben. Ez a PuddinGo! fő hatóanyagai, a vízoldható rostok szempontjából különösen fontos.
Egyedi gyártástechnológia: gyógynövényekből és zsírtalanított magvakból azért tudtunk pudingot fejleszteni, mert a gyártástechnológiánk lehetővé teszi, hogy akár 10 mikron átlagos szemcseméretű szuperfinom porokat állítsunk elő belőlük.A PuddinGo!-t úgy fejlesztettük ki, hogy addig változtattuk az egyes összetevők szemcseméretét és arányát, míg a puding az általunk elvárt idő alatt (3-5 perc) készült el, úgy, hogy közben a legkevésbé volt hajlamos a csomósodásra. Ez a technológia és fejlesztés teszi lehetővé, hogy a PuddinGo!-t akár egy bögrében is simára lehet keverni, mielőtt besűrűsödne. Mindeközben folyamatosan teszteltük és alakítottuk a termék ízét is, hiszen jól tudjuk: ma már nem elég, ha egy termék egészséges, annak finomnak is kell lennie! A gyártástechnológiánk másik fontos eleme, hogy a PuddinGo!-ban lévő apró, mikrométeres szemcséket rendkívül egyenletesen tudjuk elkeverni, így minden egyes adagban mg-ra pontosan ugyanannyi lesz az egyes összetevőkből.
Kombinálható a PuddinGo! további gyógynövényekkel?
Igen! Ehhez kifejezettenajánljuk a JAVALLAT kapszulákat! A kapszulákban lévő szuperfinom gyógynövénypor PuddinGo!-hoz adásával nemcsak extra ízélményben lehet része, de további egészségügyi céljait is támogathatja. A PuddingGo! a gyógynövényeken kívül más egészséges alapanyagokkal is „felturbózható”, így például friss vagy szárított gyümölcsökkel, magvakkal, házi készítésű müzlivel, granolával stb.
Mennyi fogyasztható belőle egy nap?
Egy adag PuddinGo! 6 g rostot tartalmaz, amelynek több mint 80%-a – a kedvezőbb élettani hatással rendelkező – vízoldható rostok közé tartozik.
Az útifű maghéj javasolt napi adagja felnőtteknek 7-20 g. A javallatot az Európai Gyógyszerügynökség Gyógynövény Szakbizottsága (EMA-HMPC) határozta meg azok részére, akiknél indokolt a napi rostbevitel növelése. Egy adag puding 5 g útifű maghéjat tartalmaz, így a javasolt napi adag 12 éves kor felett naponta 1-4 adag.
Már napi 1 adaggal is sokat tehet az egészségesebb életmódért és mivel cukortartalma alacsony – kevesebb, mint 3 g adagonként –, ezért lelkiismeret-furdalás nélkül „bűnözhet”. Egy adag mindössze az ajánlott napi kalóriabevitel 2-3%-át teszi ki.6 és 12 éves kor között kisebb a rostbeviteli igény, ezért csak napi 2 adag fogyasztása javasolt. 6 éves kor alatt a napi mennyiséget tovább ajánlott csökkenteni.
A korábban megszokottnál nagyobb mennyiségű rostbevitel lelassíthatja az emésztést, mivel a rostok által megkötött tápanyagok felszívódásához időre van szüksége az emésztőrendszernek. A magasabb rostbevitelhez a szervezet idővel hozzászokik, ezért kezdetben csak napi 2 adag PuddinGo! fogyasztását javasoljuk. A korábban megszokotthoz képest nagyobb mennyiségű rost felfúvódást okozhat.
Milyen előnyös hatásai vannak a PuddinGo! rendszeres fogyasztásának?
A PuddinGo!-ban levő útifű maghéj hozzájárul a normál koleszterin- és vérzsírszint fenntartásához, támogatja az emésztőrendszer egészséges működését, segít a normál bélmozgás kialakításában és a könnyű székletürítésben. A fehérjében gazdag magvak támogatják az izomépítést és regenerálódást, hosszabb teltségérzetet biztosítanak. A pudingban lévő gyógynövények sokféle biológiailag aktív összetevőt tartalmaznak, amelyek szintén hozzájárulhatnak egészségünk támogatásához.
Diéta alatt is fogyasztható?
A PuddinGo! fogyasztása jól kiegészítheti az egészséges életmóddal, diétával kapcsolatos célokat.
Egyszerre két adag PuddinGo! fogyasztásával akár egy főétkezést is ki lehet váltani, mivel tartós, órákon át tartó teltségérzetet vált ki. Mivel energiatartalma alacsony, így elősegíti az egészséges testsúly elérését vagy megtartását.
A rostok stabilizálják a vércukorszintet, csökkentik az édesség utáni vágyat, miközben kevés kalóriát tartalmaznak. Így hatékonyan támogatják az egészséges emésztést.
Megváltozhat-e a széklet a PuddinGo! fogyasztásától?
Igen. A PuddinGo! adagonkénti 6 g rosttartalmával élelmi rostban gazdag élelmiszer. A magas rostartalmú táplálék fogyasztása elősegíti a széklet tömegének növekedését és lazább állagát, ezáltal támogatva a rendszeres bélmozgást és az emésztőrendszer egészséges működését.
Figyelmeztetések
Fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet.
Gyógyszerek, vitaminok és ásványi anyagok bevétele előtt vagy után egy órával ajánlott fogyasztása.
Magas rosttartalma miatt a fogyasztását először naponta két adaggal kezdje, majd fokozatosan növelje!
Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet.